ledig,ÄBC ,träning och kalas :)

Nu är snart min lediga helg slut , det gick ju som vanligt alldeles för fort !
Lördagen jobbade jag lite extra på vår gymnasieskola (ÄBC) som hade öppet hus . Jag , min chef, linda från hemtjänsten,Carina från rehab, irene från Kommunal och Lss representerade hagfors kommun :)
Idag har jag å mio träffat sara och Ella . Mio har fått träna lite olika linjetag , fotgående och stadga . Mestadels så förstod han allt , det som dök upp( eller tillbaka om man vill kalla det för han har gjort liknande även tidigare)
Liten har blivit stor <3
 så är att han när han greppar dummyn inte vänder upp rakt tillbaka utan girar lite på invägen samt att han vid några tillfällen bytte dummy så det ska vi träna under veckan som kommer. Han var ,mestadels lös under fotgåendet och skötte det utmärkt så det är jag mycket nöjd med :)
När jag kom hem blev det lunch och sen soppatorsk i soffan en stund , funderar allvarligt på att köpa en kasse vitaminer för att klara av hösten . det är motigt och energiöst lite för ofta tycker jag .
Brorsans ena dotter har fyllt år så dit har vi varit på fika nu ikväll , mysigt så !
Nä, dax att fixa inför morgondagens dagis och jobb...ha en go söndagkväll på er !

Träning :)

Lediga dagar efter jobbarhelgen !
Har idag passat på att bjuda grannen på kassler och stuvad spenat - gott så :)
Har även träffat Petra och Pernilla för lite träning med hundarna . Idag tränade vi stopsignal - att jobba åt två håll - samt att plocka upp dummy ur vattnet och snabbt in för att lämna av . Viggo fick göra ett linjetag med stopsignal och högertecken , lite ringrostig men rätt blev det :)
Oj, vad roligt det är !!!
Nu ligger Viggo framför braskaminen och mio .......


Varför inte ?...

....pröva bloggen igen ?
Har läst igenom alla mina gamla inlägg , gråtit en skvätt för Siri, ryst av renoveringsbilder,blivit rörd av bilder på mina fina barn, blivit varm i hjärtat av Mio och lett stort åt viggos alla tappra tävlingsförsök . Så för min egen skull ska jag försöka skriva nån rad då och då så jag vet vad jag gör ;)
Inom äldreomsorgen håller vi på med nåt som heter genomförandeplaner och även ett annat dokument där man kan (om man vill) skriva in sitt livs historia för att ge en bild av vem man är och en hjälp till att minnas . Kanske är det så att jag nån gång drar ut alla dessa sidor och häftar ihop dem och lägger dem i en låda . ... så när jag blir gammal å minnet sviktar så kan jag plocka fram dem och läsa om denna ibland lite slitna tvåbarnsmorsa som blandar matlådor , hundträning, barn aktiviter, hemmamys, skogspromenader i en salig blandning och inget annat önskar <3

Nutidsuppdateringen !
Viggo har fått blivit tävlingspensionerad, jag skriver specifikt "tävling" för nån pensionär beter han sej verkligen inte som. Han är så otroligt pigg å glad . Det enda som märks är att han inte hoppar 1,5 meter upp i luften för att fånga saker, han "tar kvällen " lite tidigare på kvällarna och ska då ligga i ena soffhörnet med kudden på ett visst vis....

Mio har blivit en reslig kille, vi har precis varit på kennelträff tillsammans med två av hans bröder samt syster Målli.
Han är en följsam å fin kille - det finns mycket under huven på honom men han är balanserad så jag har tillåtelse att dra igång honom ibland , vilket matte gör med en skräckblandad förtjusning efter att ha haft ovanstående hund att försöka dämpa i ett helt liv ;)
Vi tränar mestadels jakt och han har lätt för att lära , han ser verkligen ut att fundera vad jag menar och "saker bara händer" inte så mycket vilket gör att vi har korta träningar då och då men jag tycker ändå att det känns som att vi kommer framåt ! Vi ska sikta på start I NKL nästa år......

Familjen för övrigt är det toppenbra med !
Daniel har satsat på att springa några lopp, under sommaren hann han med stadsloppet,borejoggen och tjurruset.
Huset har fått sina två barnrum klara och vi har gått över till fönsterbyten och målat om köket :)
Maja och elias växer så det knakar (nåja ;)) )  Elias börjar ju 0an nästa höst ....det går för fort !
Maja är fortfarande kavat - jag läste nåt inlägg tidigare där hon ramlat och hackat näbben i golvet ännu en gång . Hon har idag en lös tand efter en vurpa med sin sprincykel - så ja , det händer fortfarande saker ;)

RSS 2.0