Bort ..

Idag fick jag ett ryck !
Jepp , Viggo har varit ute i flera timmar och sprungit på isen så han var så härligt trött och då var det dags för VITTRINGSTRÄNING !!
Skivade korv , plockade fram pinnarna , blåste bort prestationsdjälvulen från axeln och satte igång .
Resultatet ?  HELT OK !
Jag har backat i träningen och försöker sänka kraven på Viggo och få honom att bli säkrare på att välja rätt pinne . Jag har hamnat i fällan av att gå för fort fram och nu har vi backat i träningen till endast en vittrad pinne igen och idag gick det bra så vi kasnke är på rätt väg ?
Hoppas det för jag tänker inte starta på nån mer tävling förän jag ser att det är mer befäst..
Vi hade ju ett något pissigt resultat på sista tävlingen ;)
Förövrigt idag så har jag och fröken Röd promenerat runt OK med Maja i vagnen , vi fick tom hälsa på ett par gamla Pudeltanter i tröjor :)


Spännande..

Igår var jag å en tjej på besök hos en kennel som sak ha valpar framöver ... mmmm, det var spännande ;)  Hon ska ha två valpkullar inom kort och jag hade lutat mer åt det ena hållet och trodde att jag bestämt vilken av tikarna jag skulle ställa mej i kö på , mmmmmen nu vet jag inte riktigt . Hon hade kullsyster till den fodertiken hemma och även hanen som den ska paras med . Hanen är jättefin ,stor och reslig , snygg å se på och naturligtvis funktionell och duktig jakthund.
Får fundera lite till och kanske även slå en pling till kennelnmatten igen :)
Idag har vi överraskat en vän som fyllt 30 år . Vi hade gjort tre olika sorters pajer, sallad, tårta och kladdkaka och stod i hans vardagsrum när han kom in från promenaden . Det var lyckat :D
Han och hans sambo väntar sitt tredje barn om drygt två veckor och då är det inte läge för nåt "festligare" kalas än så här . Magen är så stor och rund och vi var flera som hade önskat att hon kunde bjuda oss på en förlossning redan idag ;)
Efter kalaset tog jag med mej hundarna till Frida och vi tog en prommenad i skogen i mörker , men det var skönt att komma ut en stund även om jag trampade lite luft eftersom jag har ganska taskigt mörkerseende :D
Nu ska det bli mackisar och korv till kvällsmat åt juniorerna ..
HA det !
kramelikram // C

första träningen

På sisådär en evighet ..Jodå , åkte till klubben idag och träffade flera trevliga klubbisar :)
Viggo fick göra ett skick till kon och hö apport , skick till vä ruta och lite fjärr .
Hade även med mej vittringspinnar och tänkte överraska honom m en vittringsapportering , man vet ju aldrig , det kunde ju ha gått ;)
Kan väl bara säga att det inte gjorde det och jag har inget annat att välja på än att backa mer i träningen . jag vet inte om det räcker att backa till hur det ser ut i LKL3 eller om jag ska försöka göra det tom ännu lite enklare på nåt sätt . Det får jag fundera på en strund..
Under kaffepausen så visade det sej att en klubbkompis visste om kattungar också - tror ni inte att
jag gick igång på den iden , så nu har det flyttat in en så näpen liten grå kattfröken hit också ;)

Man ska fylla livet med kärlek

//c

Arla morgon..

..och morgon stund har guld i mun. Den som kom på det ordspråket skulle jag vilja ta ett snack med ;)
Våra barn har alltid varit morgon pigga. De vaknar 06 varje morgon och det är lite för tidigt. Jag ljuger om jag säger annat...kaffe,kaffe,kaffe.
Idag ska vi åka till bhk och träna lite , det var riktigt länge sen vi var där. Vintervilan har varit lång,mörk och kall . Nu sak vi börja se framåt och planera träning och tävlingar :)
Mitt å viggos första mål är att se till så att han blir säkrare på vittringsapporteringen . Hans pissiga ;) resultat från sista tävlingen ska inte hända igen..
Nu ska jag vakna till , hämta lite mer kaffe och  titta på Dr Phil .

Länge sen

Fick ett så roligt samtal häromdagen . Min goda vän Jessicka som bor många ,långa 100 mil härifrån,ska åka på semester till karlsborg i sommar . Då ska vi försöka sammanstråla på nåt sätt ..
Det ska bli så kul . Vi pratar i tfn frekvent , men det är inte samma sak som att då och då mötas över en kopp kaffe . Det ska verkligen bli kul !
Siri och jag tog oss ett varv på stan ikväll, det var 13 grader kallt så det var på gränsen till vad flickan vill vara ute i ;) Hon fick gå lös hela tiden och det sköter hon med väl godkänt . Hon lyssnar så jättebra och bryr sej varken om andra hundar eller folk . <3 <3 <3
Imorgon ska bägge mina hundar få följa med mej på praktik på kontoret =)
Har en tanke om att min nästa hund ska kunna vara med lite då och så på jobbet . De äldre tycker jättemycket om när det kommer hundar och hälsar på . Så länge ingen är allergisk och hunden sköter sej så får de följa med till jobbet och det är toppen !
Dessvärre har mina lite för sociala hundar inte fått några tillfällen pga av mattes misstankar att man kanske välter en pensionär av ren kärlek ;)

Kram till er
//c

6 veckor

6 veckor till har jag fått förlängt som assistent och det känns bra !
Jobbar 50 % på kontoret och 25 % på mitt eget jobb som undersköterska på äldreboende .
Det är mycket nyttigt för mej att våga prova på nya saker . Min första reaktion är ofta att tacka nej-
herregud - jag kanske inte klarar av det ?!  Men får jag bara fundera lite så.....jo, nog vore det allt kul ;)
Annars går tankarna åt olika håll mest hela tiden ..PGA Siris tumör så har jag fått lagt om planerna lite och tänkt om. Mina hundar har haft så mycket kvar att ge egentligen och jag har tyckt det räckt så länge våra barn är små så planerna på en (då) tredje hund låg nånstans under ev 2012..
Men nu ser det annorlunda ut och jag menar nu att skaffa valp fram mot vår/sommaren istället.
Viggo fyller 8 år nu i Mars och börjar väl gå mot seniorhållet egentligen , men träffar man honom så
kan man nog aldrig tro det !!
Nu har jag hittat en kennel som har en intressant kombination på G och jag menar ta kontakt inom kort för att prata lite ....spännande ....


Jaha..

Då tyckte jag återigen att jag skulle pröva att ha en blogg...vi får väl se hur länge det går denhär gången ;)
Sätter in en bild på min allra sötaste Fröken Röd <3
Mycket kretsar just nu omkring henne och vi lever nu dag för dag . Siri kommer inte leva så länge till men hon är pigg just nu och det är det vi tar tillvara på !
Förövrigt i vårt liv så rullar allt på i rasande fart . Vi varvar vardagen med jobb, sjuka barn, hämtning - lämning hos dagmamma,promenader och nån fika ;)
Enligt iaf Viggo så är det på tok för lite träning just nu och jag jobbar på att hitta motivationen igen, ibland känner jag att den är nära så snart står jag nog på plan och funderar på vad det var vi höll på med sist ...
Viggo och jag ska försöka lägga en hel del träning på vår Vittringsapportering som strular -
sista tävlingen var det momentet en riktig katastrof och jag tänker inte gå ut och göra om det förrän jag ser att han är mer säker !


Nu får det räcka med inlägg för idag - ska försöka lära mej layoten på bloggen
Kramelikram C


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0