En vecka

Nu har det gått en vecka sen Siri fick somna . Det är fortfarande mycket tomt efter henne och hjärnan spelar spratt med mej och jag tycker jag ser henne framför mej i vissa situationer.
Rent sorgemässigt så sörjde jag mest den helgen hon blev opererad och prognosen inte var så bra.
Den helgen var hemsk ! Nu är en del av mej mest lättad över att vi fick så fina 8 veckor och att slutet blev så bra som det blev . Nu ser vi framåt igen och minns henne m värme :)
Viggo är lite annorlunda i sättet . Jag kan inte precis sätta fingret på vad det är , men han tar sej lite plats på ett annat sätt än tidigare , vilket iof kan bero på att när lilla fröken röd fanns så styrde hon honom m blickar som knappt märktes .....
Viggo har ju förmånen av att ha en egen PT , jomenvisst är det så . Har en aktiv nära vän som sportar mycket och de dagar han är hos mormor å morfar och hon ska ut så får han följa (det fick de bägge när siri fortfarande fanns också ) så nån dag i veckan är det kalasfina skogsturer eller långa joggingturer för honom och han är så nöjd och trött och go efter dessa aktiviteter !
Den lilla träningen vi gör annars är fortfarande vittring . Jag prövar lite olika sätt och tror/hoppas/vill att vi får ordning på det så att vi kan tävla till våren igen ..

Barnen mår bra iallafall , de gör sitt bästa i att åtminstone nångång om dagen göra en gråhårig
- jag måste säga att maja är driftigare och mer framåt än vad elias var i samma ålder ...
Maja gjorde sej en riktig vurpa häromdagen och landade på näsan , dagen efter såg hon ut som en boxare och dagen efter det ska vi inte tala om . Det var nästan så jag inte kunde visa henne för folk .. Nu börjar det försvinna som tur är så om nån dag kan vi säkert vara ute i dagsljus igen ;)
Maja är i "den" ålder , jo det finns en ålder som kan benämnas "den" och för andra m barn i " den" åldern så behöver man sällan eller aldrig säga mer . Vi förstår varann helt enkel ....
På ungefär 30 sek så hinner hon sno läppstift ur väskan - och äta upp det , slänga kreditkorten i soporna, lyfta katten, rycka av sej blöjan , skrika till elias och klättra på stolarna ...
Det är inte konstigt att hon (och jag ) somnar gott på kvällarna .
För lika energisk som hon är just nu , lika mysig är hon också . Det är mycket mammi på en dag och hon delar ut såååå många goa pussar och kramar som värmer långt in i hjärtat .
På kvällarna talar hon om själv när hon vill lägga sej - ner , ner står hon och ropar vid grinden upp till övervåningen och då är det bara att följa med henne . Busenkelt ;)

 


Siri

Nu har siri somnat in ..det gick 8 veckor från operation tills vi såg att tumörerna spridit sej vidare.
Vi hade 8 bra veckor , siri har hela tiden varit en mycket stark hund . Bara några timmar efter
en så stor operation så åt hon mat och somnade i sin korg här hemma . Det har varit 8 mycket bra veckor för oss som vi fyllt m promenader och mys i soffan . Under veckan som varit hade hon hostat vid några tillfällen och en del av mej förstod att det förmodligen händer nåt i henne . Hon har villigt följt med på promenader under veckan så det hann inte påverka henne mycket men på fredagen när hon hostade så kom det upp blodblandat slem - då åkte vi direkt !
Dagen innan var hon på en timmas promenad i skogen , hon åt mat och var som vanligt så det vände snabbt och det var precis det jag önskade att det skulle. Min stora fasa i det här var hur slutet skulle visa sej . Jag var livrädd för att det skulle bli nåt akut mitt i natten , att hon skulle få ont och dö här hemma på golvet eller att det skulle ske så små förändringar att det skulle bli svårt att ta beslutet . Jag är på ett sätt lättad över att det nu är över , det fanns ju inget vi kunde göra - för frisk
kunde hon inte bli och tumörerna skulle sprida sej , men ingen kunde såklart säga hur lång tid det skulle ta . Jag tycker att jag lärde mej hantera det på rätt sätt under de här veckorna : Jag kunde se
henne för den underbara hund hon var och vi hade som sagt var en bra tid . Men tanken fanns hela tiden där , varje dag ..minsta nysning eller annat så tittade jag ändå till lite extra på henne.
Jag är såklart ledsen då och då, konstigt vore det annars ...men jag är så glad över de år vi fick tillsammans det år åren vi fyllt med liv jag minns - alla kurser, internat , träningar vi varit på , alla gråa hår hon givit mej och alla goa skratt. Jag har många varma minnen jag kan plocka fram av henne och lika många dråpliga händelser - precis som ett hundliv ska vara !
<3  <3  <3 Sov nu gott lilla älskling röd. Vi saknar dej massor !  <3  <3  <3

Snö

Under helgen som var har jag jobbat och det enbart för att jag skulle få lite "vardagstid" över till barnen . Daniel var på tjänsteresa från tors till fre och jag å barnen passade på att ta lite ledigt för att gå till badhuset och berggården. Det är enligt mej många fördelar också med att gå på sånt schema som vi gör inom vården. Visst jobbar vi varannan helg , men i gengäld så har vi ledigt nån dag då och då mitt under veckan och det är kanon ! Nu har jag jobbat 50 % som rekryterare på mitt jobb och då mestadels jobbat dagtid Må- Fre m ev ett kvällspass ..så att hoppa in och jobba en helg "som vanligt" kändes jättbra faktiskt :)
Nu vet jag inte hur länge till jag kommer vara på kontoret , har tills 28 feb , sen får vi se :)
Idag hade jag också för mitt helg jobb en ledig dagtill och vi börjad FM med ett lekpass på Berggården och EM tog mormor å morfar barnen så jag å några kompisar tog med jyckarna på en tvåtimmare i skogen. UNDERBART !!
Jag tränar inte på Gym och jag springer ABSOLUT inte, så promenader för mej är att förena nytta m nöje och när jag kommer iväg på såna här riktigt ordentliga promenader så blir jag snudd på religös :D
Underbart,fantastiskt, det finns inte ord nog :)
Hundträningen går långsamt framåt . Viggo och jag har plockat in vittringen inomhus och plockat fram klickern så det här kan ju defenitivt sluta varsomhelst ;)
Men det vi har gjort tror jag på om och får jag inte pröva så lär jag mej heller inget - det är mitt resonemang just nu ;)
Ha det gott !!


föreläsning

Igår var jag om föreläsning om ljud i träning . Den var intressant och jag fick en del att tänka på .
Det gick ut på att bara belöna rätt sorts beteenden och i det här fallet bryta så fort hunden lät och börja om på nytt . Tyst hund ger belöning = den får fortsätta jobba tills belöning kommer.
Att bryta hunden gjordes med ett "tokautande" lite som äsch , nu blev det fel, vi gör om istället !
Blir mer å mer sugen på att göra ett dyk in i klickervärlden och se vad den har att erbjuda .
En klickerklok hundtränarkompis jag har sa att det tar typ en hund att lära sej klicker på och kanske är det det som min nästa stjärna ska få pyssla med ?
Vem vet ; hundträningsvägarnas väg är outgrundlig ;)
Men nyfiken och öppen för ideer måste man vara för fullärd - det är då säkert att man aldrig kan bli !

RSS 2.0