Semester över ..

Nu är semestern över och jag jobbar igen . Har plockat bort några dagpass under resten av sommaren för att det ska fungera fram tills dagiset öppnar igen men jag jobbar alla mina helger och kvällar som vanligt . Tyckte de här tre veckorna försvann i ett nafs men nog hann vi med en hel del . Elias rum är snart färdigt , det ska bara fixas lite runt fönstren och några taklister , Majas rum är så gott som klart för att spacklas. Vi har varit till mora och orsa björnpark m goa vänner , haft en natt utan barn där jag å daniel lånade syster elins lgh i karlstad och åt mat med min allra goaste kusin och hennes sambo på en mysig restaurang , tränat och tävlat m Viggo , haft två valpträffar med några av mios syskon samt uppfödare, otaliga långa promenader i skogen, mys med barnen och lite bad . Det var väl fina veckor ??  =)

Igår var jag å några av mina klubbkamrater till munkfors och tränade . Viggo och jag gick bla igenom apporteringsdirigeringen där han på VÄ apport vände upp mot mittapporten flera ggr . Det blev stundtals riktigt knöligt och  Viggo kan låsa sej när det inte blir rätt ,men tillslut fick jag ut honom på rätt apport och med en MASSA beröm så blev han sitt glada säkra jag igen .

Vittringen gick jättebra , han nosade över pinnarna, var på väg att ta rätt , kollade av en gång till och tog rätt med sej in !

Rutan var klurig, den stod placerad i hörnet ut med ängskanten och första skicket såg inte viggo rutan . Detta ska vi ta med oss och fortsätta träna svårare rutor med varierande bakgrunder o likn.

Nej, nu måste jag göra ett ryck här hemma !

Ha en bra dag alla

Tiden går..

Nu har jag snart varit hemma i tre veckor och det är slut på semester. Börjar jobba igen Fre,lör och sön. Det känns helt OK ! Det ska bli t.o.m lite roligt om jag ska erkänna det . Tycker mycket om mina arbetskamrater :)
Ska man summera semestern så har den innehållit en hel del . Renovering (såklart)Besök av bästis från norr med en övernattning i husvagn,Besök i mora m goa vänner och en em på Orsa björnpark,Ett barnledigt dygn med övernattning i karlstad och restaurangbesök med min allra goaste kusin och hennes sambo. Fika och diverse mysstunder med kompisar och deras barn lite här och där .Mängder m promenader i de djupaste skogar, En dags bad vid uddeholmsbadet - Där har vi den stora bristen här sommaren enligt mej - FÖR LITE SOL !
Men det kan man aldrig göra nåt åt så det är ingen ide att hänga läpp för det ;)

Hundarna ; Viggo är inte helt ren på sin ben så jag ska kontakta veterinären och se vad de kan hitta . Det är ingen markant hälta utan mer nån störning i rörelsemönstret. Efter en lite längre promenad så böjde jag hans ben och då markerade han på handled fram och knä bak . Nåt är inte riktigt som det ska så vi tar oss en tur till farbror doktorn.

Mio , ÅÅÅÅ vad jag redan älskar denna lilla hund . Så mjuk , följsam och fin han är att ha å göra med ..Vi har varit till skogen och tittat på stora duktiga hundar som jobbat och jag ser verkligen fram mot att återigen ta del i detta . De använde apportkastare vid ett par tillfällen och då gömde jag godisar till Mio så han skulle ha nåt att göra medans det small - allt han gjorde var att titta upp för att sen fortsätta leta efter godiset . Jag gjorde ett litet promenadsök till honom och han är jätteduktig på att använda sin näsa . Han började vinda redan uppe på vägen när vi  skulle gå till stigen :) Han har också fått vara ensam hemma med Viggo vid några tillfällen och det har gått bra . Han ser lite nyvaken ut när vi kommer hem igen . Det är nog en av de allra viktigaste sakerna för mej - Att få en hund som är trygg ensam . Siri var inte det och herregud vad slitsamt det var innan vi fick någorlunda ordning på det ...

Idag väntas det ännu en rolig dag . MIOs kullbror MUSTO från Borlänge samt Marie-Louise och MÅLLI och några till kommer till oss så vi ska ha en eftermiddag i skogen !
Återkommer m rapport om detta senare :)

vårt bästa hittils

Igår gjorde jag å Viggo vår bästa tävling hittils , det fattades ynka 3 poäng till ett 1a pris !
Det var nära men nära som bekant skjuter ju ingen hare så nu har jag tittat ut några fler tävlingar :)
Men han SATT på sittande i grupp och plockade RÄTT vittringspinne och bara det i sej är en vinst för oss och ett kvitto på att vi faktiskt kan detta ;)

Mio och jag tränar också på så smått . Vi har lagt ord på sitt , börjat med stanna kvar och handtarget.  Jag är lite sugen på att börja på nån kurs till hösten för att få lite gruppträning, får se vad jag hittar som kan vara lockande :)

Renoveringen del 10... det har gått framåt . Daniel har kommit långt och bägge rummen är alldeles strax färdiga för att kunna spacklas och målas . Tapeter och golv är inhandlade (sandbergs stad tapet rosa och grön ) . Krukor och blommor är också inhandlade och redo att ställas upp i fönsterhyllan som än inte är på plats ;)

Snart kommer jag också få ett efterlängtat besök av min vän från norr . Jessi och jag har inte träffats på några år men nu är hon i närheten på släktträff och kommer förbi här för en övernattning med grill och en MASSA prat !!!

+

2 åring och valpträff

Älskade lilla gullungen fyller 2 år idag !
Vi har fått det glädjande beskedet att hon har fått plats på "TÅJAN" som hon själv säger .
Ingen kan vara gladare än vi för detta :) Nu behöver vi inte åka till två ställen . Tror dock att vår dagmamma kommer sakna sin majsapajsan ...


Igår hade vi även en liten Memarkenträff med syskonen Målli och Molle :)
Vi åt lunch här hemma och efter det åkte vi en tjärn och var ute hela em/kväll .
Vi gjorde vindövning m fågel , viltspår och släpspår m kanin .
Alla valparna har en jättebra näsa och markerar finfint. Mio är nyfiken på vilt, följsam och balanserad i sitt sätt att hantera övningarna . Vid ett tillfälle hade han smitit ut ur bilen och jag hittade honom så lugnt å fint parkerad vid min ryggsäck ..det var ju bra att han sökte sej dit kan jag tycka - men det är inte ok att nästla sej ut ur bilen - busunge !

Här har jag å Mio precis funnit en spännande grop med blod....

Godisutdelning till syskonskaran


Marie-Louise och Målli har hittat klöven :)
Det var en jättemysig dag och jag hoppas vi kan träffas snart igen !!

RSS 2.0